Dobro dosli

aa

utorak, 25. listopada 2016.

ČOKOLADNA KEKS TORTA ZA SAMO 20 MINUTICA! DA DA




SASTOJCI
SASTPJCI ZA 1. DIO KREME
400 ml mlijeka
1 puding od cokolade
30 g secera

SASTPJCI ZA 2. DIO KREME
4 zumanjca
30 g secera
2 vrecice vanilin secera
70 g cokolade
75 g mljevenih oraha
90 g mljevenog keksa (moj favorit je plazma)

SASTPJCI ZA 3. DIO KREME
4 bjelanjka
60 g secera
Sastojci za koru:
400 g petit beurre keksa
200 ml toplog mlijeka
15 ml crne kave

PRIPREMA
1.
Prasak za puding i secer izmijesajte sa 100 ml hladnog mlijeka. Kad ostalih 300 ml mlijeka prokuha, uspite u njega prasak i lagano mijesajte dok ne postane cvrst.
2.
Zumanjce odvojite od bjelanaca. U zumanjca odmah stavite secer i vanilin secer i mutite el. mjesalicom na pari dok ne postanu sasvim bijeli.Umijesajte cokoladu, brzim energicnim pokretima sve dok se ne istopi.U smjesu stavite oraha, keks i 200 ml cokoladnog pudinga.
3.
Bjelanca umutite u cvrst snijeg, postepeno dodavajuci secer.A onda ih polako umijesajte u kremu.
4.
Ostatak od 200 ml pudinga razrijedite sa 200 ml toplog mlijeka i malo kave. Kava se ne smije osjetit u kolacu, treba je bit tek toliko da promijeni okus.
5.
U posudu velicine 18 X 28cm slazite namocene kekse.(To je velicina za 3×4 keksa) na njih stavite oko 6 punih zlica fila.
Zadnji red keksa ukrasite slag kremom.
Posluživanje
Ako ne volite pudinge u kremi, onda puding mozete izostaviti a umjesto njega staviti 80 g maslaca ili margarina. Iako krema stvarno nije “gumenasta”.
Ako volite mekse kolace, kekse natapajte vise i duze u toplijem mlijeku.
Bijelanca mozete zamijenit slagom ili slag kremom.
30 g = 2 velike zlice
75 g = 7 velikih zlica
90 g = 8 velikih zlica
60 g = 4 velike zlice

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar