Dobro dosli

aa

utorak, 25. listopada 2016.

GINEKOLOZI UPOZORAVAJU: Nikad ne ignorišite OVIH 6 menstrualnih problema!




Obilna krvarenja Ako koristite kontraceptivne pilule, obilno krvarenje između dva ciklusa  je normalno. Ipak, trebate posjetiti ljekara. Moguće je i da imate ciste na jajnicima i prisustvo kancerogenih ćelija.

Nepodnošljivi simptomi PMS-a Ako osjećate nenormalnu želju za hranom, veliku tjeskobu, depresiju, nagle promjene raspoloženja, gubitak kontrole, moguće je da patite od predmenstrualnog disforičnog poremećaja. Ovo stanje je mnogo gore nego klasični PMS. Krvarenja i ciklus koji traju više od 10 dana


 Ako mijenjate uložak svaki sat vremena, znači da imate prekomjerno krvarenje. Ovo stanje može ukazivati na nekoliko problema, kao što su miomi koji mogu uzrokovati anemiju. Nemirni hormoni Nije slučajnost ako se žene koje pate od astme ,osjećaju veoma loše sedam dana prije ciklusa.

Predmenstrualno uvećavanje je pojava kada stanja kao što su dijabetes, artritis ili depresija, postanu gori tokom perioda. Posavjetujte se sa doktorom oko vašeg stanja i lijekova koji će vam pomoći.

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/23/ginekolozi-upozoravaju-nikad-ne-ignorisite-ovih-6-menstrualnih-problema-3/

Nema komentara:

Objavi komentar