Dobro dosli

aa

srijeda, 26. listopada 2016.

NIJE U INTERESU FARMACEUTA DA SE ZNA: JOD za izlučivanje teških i otrovnih metala iz organizma!




Već decenijama povećavaju se koncentracije teških metala i toksina u ljudskom organizmu koje dovode do novih i masovnih bolesti. Malo je poznato, nije u interesu profita, pa se i ne reklamira, da je jod dokazano nezamjenljiv element u detoksikaciji organizma. Redovno uzimanje joda u odgovarajućim količinama znatno uvećava izlučivanje teških metala poput olova i žive, ali i ostalih otrovnih materija kao što su: florid, bromid i hlorid.


 Dugogodišnja istraživanja dr. Braunstajna, Line Farou i drugih nedvosmisleno potvrđuju da je nedostatak joda u organizmu direktno povezan s rakom dojke, štitnjače, jajnika, prostate i materice. Dugačka je lista bolesti, koje se mogu uspješno liječiti jodom zahvaljujući njegovim antikancerogenim, ali i protivupalnim, antivirusnim i antibakterijskim svojstvima.


Zato nimalo ne čudi činjenica,da je jod u 19. vijeku korišten kao univerzalni lijek. Moderna medicina ga je sklonila u stranu, a na snazi je i dalje stara preporuka o dnevnoj dozi od 0,15 miligrama za prevenciju gušavosti. U međuvremenu je potvrđeno da je jod neophodan ne samo štitnjači već i svakoj živoj ćeliji organizma a naročito mliječnim žljezdama. Prema dr. Gayu Abrahamhu, “nedovoljni unos joda prouzrokovao je više ljudske patnje i smrti nego dva svjetska rata zajedno“.


Zato vodeći istraživači u ovoj oblasti preporučuju dnevni unos joda od 13 miligrama. Prirodni jod se obilno može koristiti iz plodova mora, riba i algi piše b92.

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/26/nije-u-interesu-farmaceuta-da-se-zna-jod-za-izlucivanje-teskih-i-otrovnih-metala-iz-organizma-2/

1 komentar:

  1. Pravite orahovacu sa medom:Mladi orasi se poredjaju u staklenu vecu teglu,preliju Komovom rakijom,stave se uprozor da odstoje 40 dana.Onda se izvade orasi iz rakije i u rakiju se doda med. Ujutru na prazan stomak popiti 3-4 gutljaja svakog dana. Napravi se pauza ako je potrebno, pa se ponovi.
    Izvadjeni mladi orasi se preliju medom. Isto se mogu uzimati svakog jutra na prazan stomak po jedna supena ili kafena kasicica.
    Prirodan izvor joda.Najzdraviji.
    Napisano iz licnog iskustva.

    OdgovoriIzbriši