Dobro dosli

aa

utorak, 25. listopada 2016.

Soda bikarbona može da vam SPASI ŽIVOT! Evo i kako!




Sodu bikarbonu obično koristimo za kuvanje i za čišćenje nakita, ali ona je važna i za zdravlje.
Većina nas ima kod kuće sodu bikarbonu, beli prah koji najčešće koristimo za kuvanje i čišćenje nakita. Ali, ovaj beli prah je veoma važan i za naše zdravlje, pa čak može i da vam produži život.

Stariji ljudi sa niskim nivoom bikarbonata, sastojka koji se nalazi u sodi bikarboni, imaju 24 odsto veći rizik od preuranjene smrti, otkrili su naučnici u poslednjem istraživanju na Univerzitetu Juta.

Rezultati objavljeni u časopisu “Clinical Journal of American Nephrology” pokazali su da povećanje nivoa bikarbonata može da produži život.

Tim naučnika istraživao je kako su promene pH, ugljen dioksid i bikarbonati povezani sa životnim vekom zdravih starijih osoba. Naučnici su analizirali podatke 2.287 učesnika istraživanja s kojim su započeli još 1997.godine.

Manjak bikarbonata je na celom svetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje uprkos tome što je izuzetno uobičajeno. Soda bikarbona odgovorna je za transport kiseonika: širi krvne sudove i lakše oslobađa kiseonik u tkiva, što znači da povećava PH vrednost, baznost. Povišenje PH vrednosti mokraće sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala.
Utvrđeno je da mokraćna kiselina uzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, bubrežni kamenac. Takođe stvara otrovno jedinjenje alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.

Preterano kisela sredina uzrokuje ćelijsko propadanje, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i žgaravica. Činjenica da biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog korisnosti sode bikarbone.

Piše: telegraf.rs

Nema komentara:

Objavi komentar